ROLF CREMER

De horloges van de bekende Duitse ontwerper ROLF CREMER ziet u steeds vaker in de etalages. En terecht. Door zijn onderscheidende modellen en kleurgebruik is het ROLF CREMER horloge een gewaardeerd mode accessoire geworden. Elke ROLF CREMER design horloge wordt gekenmerkt door een flashy design en is soms eenvoudig en elegant en dan weer kleurrijk en opvallend. Sinds TakeMeHome watches & jewellery, ROLF CREMER horloges 14 jaar geleden in Nederland introduceerde, is het merk hier niet meer weg te denken maar bestaat al sinds 1989. ALLEMAAL NET BINNEN EN NU AL SUCCESVOL: ARCH, EYE EYE,  WHEEL, Sowieso komen er 3x per jaar, ook binnen bestaande series, nieuwe modellen- en kleuren uit. Kortom een levendig horlogemerk die steeds aansluiting zoekt bij de huidige modetrends.  
Bekijk ROLF CREMER

MANU SCHMUCK

Manu is het Latijnse woord voor handwerk en tevens de naam van atelier Manu. De in eigen atelier in Duitsland handgemaakte sieraden van MANU in goud en zilver hebben een karakteristieke afwerking met een lichte structuur die het edelmetaal een bijzondere uitstraling geeft. Hier geven ontwerpers en  goudsmeden met passie voor hun vak vorm aan een  onderscheidende collectie sieraden. Het zijn ontwerpen met eenvoudige, elegante vormen en zijn schitterend vormgegeven. Door de warme kleur van 22 karaats goud te combineren met de zachte glans van  zilver ontstaat een contrastrijke combinatie. Kleine accenten, zoals een parel of een diamantje, geven de ontwerpen een extra accent. De strakke lijnen en het gebruik van de beste materialen maken de sieraden stijlvol en onderscheidend. Zo’n  stijlvol sieraad wil iedere vrouw wel dragen!
Bekijk MANU SCHMUCK

WALTER GROPIUS

TMH VERWELKOMT WALTER GROPIUS IN BENELUX In de horloge industrie is zeker niet gemakkelijk en onderscheidend product te vinden vooral omdat bijna alles is uitgevonden en uitgevoerd. Toch heeft de collectie van WALTER GROPIUS iedereen verast met de uitzonderlijke collectie uit Duitsland. Een onderscheidende collectie met uniek  gezicht en enorme verkoop potentieel, met in totaal 7 families en groot diversiteit in kleuren en wijzerplaten. Alle modellen zijn Voorzien van  Swiss ronda uurwerk, saffier glas en 5 atm water dicht en is keuze van Metaal band of Leer band van Italians makelij. De winkel verkoopprijzen variëren tussen €179,00 en € 199,00 met uitzondering De limited collectie met winkel verkoopprijs van € 249,00. Hieronder kunt u en klein introductie lezen over deze wereldwijd beroemd architect Walter Gropius ========================== Walter Gropius begon zijn architectuuropleiding in 1903 in München en zette deze voort in Berlijn. In 1907 trad hij in dienst bij het architectuurbureau van Peter Behrens. Drie jaar later vestigde hij zich als zelfstandig architect en industrieel ontwerper. Zijn eerste grote opdracht was de Fagusfabriek in Alfeld (1911), een zeer vooruitstrevend bouwwerk en de eerste fabriek waarvan de wanden vrijwel geheel van glas waren. Gropius was van 1915 tot 1920 getrouwd met Alma Schindler, de weduwe van componist Gustav Mahler, met wie hij al voor Mahlers dood een relatie had. Hun dochter Manon (geboren 1916) stierf in 1935 aan polio. Begin maart 1919 volgde hij architect Bruno Taut op als voorzitter van de in Berlijn gevestigde Arbeitsrat für Kunst, een breed-georiënteerde vereniging ter bevordering van de (internationale) samenwerking tussen kunstenaars en met als doel kunstenaars bewust maken van hun maatschappelijke rol in de wederopbouw van het Europa van na de Eerste Wereldoorlog door middel van publicaties, congressen en tentoonstellingen. Deze raad ging in 1921 roemloos ten einde en haar idealen werden pas veel later, in 1928, succesvol opgepakt door de CIAM.[1] In 1919 richtte Gropius het Bauhaus op. Deze toonaangevende academie voor architectuur en toegepaste kunst kwam voort uit de Großherzoglich-Sächsische Hochschule für Bildende Kunst en de Grossherzoglich-Sächsische Kunstgewerbeschule, beide in Weimar. Vanaf 1925 was het Bauhaus gevestigd in Dessau. Tot 1928 bleef het Bauhaus onder zijn leiding staan. Rond deze tijd werd Gropius samen met Le Corbusier, Ludwig Mies van der Rohe en J.J.P. Oud gerekend tot de Grote Vier van de bouwkunst. De machtsovername van de nazi's leidde in 1934 tot het vertrek van Gropius naar het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens trok hij in 1937 naar de Verenigde Staten, waar hij hoogleraar werd aan de Harvard-universiteit. Hij werkte nauw samen met de van oorsprong Hongaarse architect Marcel Breuer die hij nog kende uit de Bauhaus-periode en die eveneens was gevlucht voor de nazi's.
Bekijk WALTER GROPIUS