Collectie

TMH watches & jewellery

          Never follow…be yourself, make a choice and be different.

Takemehome.

Help u om anders te zijn in uw winkel of atelier met zeer unique collecties, en heel special voor u maar zeer zeker voor uw waardevolle klanten.

ROLF CREMER

De horloges van de bekende Duitse ontwerper ROLF CREMER ziet u steeds vaker in de etalages. En terecht. Door zijn onderscheidende modellen en kleurgebruik is het ROLF CREMER horloge een gewaardeerd mode accessoire geworden. Elke ROLF CREMER design horloge wordt gekenmerkt door een flashy design en is soms eenvoudig en elegant en dan weer kleurrijk en opvallend. Sinds TakeMeHome watches & jewellery, ROLF CREMER horloges 14 jaar geleden in Nederland introduceerde, is het merk hier niet meer weg te denken maar bestaat al sinds 1989. ALLEMAAL NET BINNEN EN NU AL SUCCESVOL: ARCH, EYE EYE,  WHEEL, Sowieso komen er 3x per jaar, ook binnen bestaande series, nieuwe modellen- en kleuren uit. Kortom een levendig horlogemerk die steeds aansluiting zoekt bij de huidige modetrends.  
Bekijk ROLF CREMER

MANU SCHMUCK

Manu is het Latijnse woord voor handwerk en tevens de naam van atelier Manu. De in eigen atelier in Duitsland handgemaakte sieraden van MANU in goud en zilver hebben een karakteristieke afwerking met een lichte structuur die het edelmetaal een bijzondere uitstraling geeft. Hier geven ontwerpers en  goudsmeden met passie voor hun vak vorm aan een  onderscheidende collectie sieraden. Het zijn ontwerpen met eenvoudige, elegante vormen en zijn schitterend vormgegeven. Door de warme kleur van 22 karaats goud te combineren met de zachte glans van  zilver ontstaat een contrastrijke combinatie. Kleine accenten, zoals een parel of een diamantje, geven de ontwerpen een extra accent. De strakke lijnen en het gebruik van de beste materialen maken de sieraden stijlvol en onderscheidend. Zo’n  stijlvol sieraad wil iedere vrouw wel dragen!
Bekijk MANU SCHMUCK

PERONI & PARISE

THE BEST JEWEL IS HAVING AN DREAM.  Peroni & Parise is one with the history, the vision and the persistence of its two owners, Lorenzo and Roberto. Artisan and commercial skills which met happily the value of those who are active side by side with them: much more than co-workers, precious synthesis of the best qualities typical of the jeweller's art in Vicenza. Sharing, creativity, intuition, taste and manual touch – expecially in the incomparable excellence of the stone setting – to bring to life jewels which are timeless, unique also for the scrupulous care and attention to details and for the precision in their making. Bigger than yesterday, yet, the prolific workshop of two exquisite artisans and their team. Peroni & Parise is an established reality nowadays, which not only creates valued and distinctive collections, but which excels in the creation una tanum of important and unique jewels too, offering also its knowledge in the mastery of working gold and stones to other jewelleries and goldsmiths.
Bekijk PERONI & PARISE

WALTER GROPIUS

Walter Gropius begon zijn architectuuropleiding in 1903 in München en zette deze voort in Berlijn. In 1907 trad hij in dienst bij het architectuurbureau van Peter Behrens. Drie jaar later vestigde hij zich als zelfstandig architect en industrieel ontwerper. Zijn eerste grote opdracht was de Fagusfabriek in Alfeld (1911), een zeer vooruitstrevend bouwwerk en de eerste fabriek waarvan de wanden vrijwel geheel van glas waren. Gropius was van 1915 tot 1920 getrouwd met Alma Schindler, de weduwe van componist Gustav Mahler, met wie hij al voor Mahlers dood een relatie had. Hun dochter Manon (geboren 1916) stierf in 1935 aan polio. Begin maart 1919 volgde hij architect Bruno Taut op als voorzitter van de in Berlijn gevestigde Arbeitsrat für Kunst, een breed-georiënteerde vereniging ter bevordering van de (internationale) samenwerking tussen kunstenaars en met als doel kunstenaars bewust maken van hun maatschappelijke rol in de wederopbouw van het Europa van na de Eerste Wereldoorlog door middel van publicaties, congressen en tentoonstellingen. Deze raad ging in 1921 roemloos ten einde en haar idealen werden pas veel later, in 1928, succesvol opgepakt door de CIAM.[1] In 1919 richtte Gropius het Bauhaus op. Deze toonaangevende academie voor architectuur en toegepaste kunstkwam voort uit de Großherzoglich-Sächsische Hochschule für Bildende Kunst en de Grossherzoglich-Sächsische Kunstgewerbeschule, beide in Weimar. Vanaf 1925 was het Bauhaus gevestigd in Dessau. Tot 1928bleef het Bauhaus onder zijn leiding staan. Rond deze tijd werd Gropius samen met Le Corbusier, Ludwig Mies van der Rohe en J.J.P. Oud gerekend tot de Grote Vier van de bouwkunst.
Bekijk WALTER GROPIUS