Over CHRONOSWISS

Chronoswiss, a Swiss success story
Highest Standards of Quality

Sinds 1983 maakt Gert.-Lang, de oprichter van Chronoswiss, al exclusieve mechanische Zwitserse horloges, met de hand. Bijna alle modellen uit de Chronoswiss collectie zijn voorzien van een manufactuur uurwerk. Dat wil zeggen dat deze uurwerken helemaal zijn vervaardigd door Chronoswiss zelf, in eigen fabriek. Als een van de weinige horlogemerken heeft Chronoswiss sinds het begin van haar bestaan alleen maar mechanische horloges gemaakt. Door liefde voor het kleinste detail en passie voor technische precisie zijn de horloges van Chronoswiss zo speciaal.

Alle modellen van Chronoswiss zijn te herkennen aan de kroon, die in direct contact staat met het hart, het uurwerk, van het horloge. Dit familiebedrijf ontwerpt al jaren horloges die garant staan voor Zwitserse kwaliteit doordat elk horloge met liefde en passie wordt gemaakt.

Handwerk, vakmanschap en instandhouding van tradities als met de hand guillocheren en met de hand emailleren zijn waarden waar Chronoswiss aan gewijd is. Een aantal modellen hebben een zilveren wijzerplaat en andere modellen hebben een wijzerplaat die geheel met de hand is geëmailleerd. Chronoswiss werkt ook samen met het automerk Spyker.

De collectie van Chronoswiss kent sportieve modellen en klassieke modellen. De verschillende variaties van de Timemaster vertegenwoordigen de sportieve kant van Chronoswiss. De Timemaster is verkrijgbaar is het staal, in staal met een PVD-coating en in het rosé goud met grote datum, chronograaf en GMT en zonder functies. De klassieke kant van Chronoswiss wordt vertegenwoordigd door de Sirius modellen. Deze kent nog meer verschillende modellen in het staal of in het goud, met of zonder datum-, dag- of maandaanduiding, als skeleton, met maanstand, eeuwig durend kalender of met chronograaf. De vakbekwame uurwerkmakers van Chronoswiss zijn ook in staat om minute repetities en eeuwig durende kalenders te maken.

Chronoswiss staat garant voor hoge Zwitserse kwaliteit waarbij oog voor detail en passie voor horloges centraal staan.

Truly authentic

Being among the pioneers of the renaissance of mechanical timepieces, we are one of the few watch brands using only mechanical movements ever since. Visually, Chronoswiss watches are always recognizable by certain unmistakable design features, such as the characteristic onion-style crown. Other prominent attributes include the semi-fluted bezel and the screw-in lugs.

2019 collections:

Sirius Regulator

Sirius Regulator

A Regulator is not a watch like any other. The special display stands for centuries-old tradition and for something special and unique.

Sirius

Sirius

The classic collection by Chronoswiss.

Timemaster

The sporty collection by Chronoswiss

 Unique Timepieces

Unique Timepieces

In the workshops of the House of Chronoswiss, precious ticking treasures and collector editions are manufactured. Here you can experience traditional craftsmanships like guilloché and enameling

Externe Links

WEBSITE